top of page
lucrezia-carnelos-kn6QrWtnAtY-unsplash.j

WAXBEHANDELING

Voor het ontharen gebruik ik LYCON WAX.

Harde hars (ook wel filmhars) is speciaal ontwikkeld voor stug, ruw, kroezig haar en een gevoelige huid. Uitermate geschikt dus voor de oksels en bikinilijn. Het mooie van deze hars is dat het helemaal om het haar hecht waardoor haar makkelijk verwijderd wordt. Ook hecht de hars niet aan de huid, waardoor de pijnervaring sterk verminderd en irritatie van de huid minimaal is.

Voor de grotere oppervlakken zoals benen en rug gebruik ik zand striphars, ook deze hars wordt warm opgebracht maar wordt verwijderd met strips. Snel, efficiënt en hygiënisch.

Belangrijke tips:

  • De haartjes op het te ontharen gebied mogen niet langer dan 1,5 cm en absoluut niet korter van 0,5 cm zijn. Met name bij de bikinilijn heel belangrijk. Zorg er dus voor dat je thuis het nodige trimwerk verricht!

  • Neem tot een 1 uur voorafgaande aan de afspraak geen hete douche of bad, een te zachte huid kan wondjes veroorzaken.

  • Gebruik geen vette creme voorafgaande aan de behandeling.

  • Gebruik 1 tot 2 dagen voor de afspraak een scrubhandschoen onder de douche om eventuele ingegroeide haartjes los te maken.

  • Zorg voor een goede nachtrust en - als je voor een eerste (bikinilijn)waxbehandeling komt, comfortabele kleding; na het harsen kan de huid wat gevoelig zijn.

  • Wees schoon! Voorafgaande aan de behandeling krijg je gelegenheid en de nodige spullen om te verfrissen.​

Na het waxen:

Gebruik 24 tot 48 uur na de behandeling geen geparfumeerde cremes of deodorant op de behandelde huid, vermijd de zon  e/of zonnebank en draag geen latex kleding.

bottom of page